Spelen en leren gaan altijd samen. Het ontwerp stimuleert het spelend leren op verschillende manieren. Het houdt hierbij rekening met de verschillende karakters van de kinderen en het daarbij behorende gedrag. Van actief, zorgzaam, verlegen, vervelend, lief, stout of anders, er is voor elk wat wils.

Dit sluit enerzijds aan bij onze visie op onderwijs waarin we een meer individuele aanpak nastreven. Aan de andere kant past dat natuurlijk ook bij een school die de naam van Annie M G Schmidt draagt.

 In Annie’s Tuin zullen kinderen kunnen ontdekken, sjouwen & bouwen, ontspannen, samen komen of alleen zijn, maar ook nog steeds voetballen en tikkertje spelen.

 

 

Het ontwerp van het plein is in nauwe samenwerking met Jan van Schaik, ook Jan de wilgenman genoemd, van Zandraket tot stand gekomen. Hij heeft diverse bijzondere en vooral groene speelomgevingen bedacht en gerealiseerd. Onder zijn leiding en met hulp van de kinderen van alle groepen zal het schoolplein tussen begin oktober en december getransformeerd worden tot Annie’s Tuin.

De plattegrond van het plein met rechts de hoofdingang.
De maquette van de speeltoren aan de voorkant van het plein.
De maquette van het klim en klauter gedeelte met de geintegreerde tribune.

Klik hier voor meer informatie over Zandraket